tiistai 15. huhtikuuta 2014

Tunti Kajaanin Hevosharrastekeskuksella 2.4.-14

Nyt tulee siis postausta tunnista, joka oli tuolloin 2. päivä tätä kuuta. Tunnille meno hieman jänskätti, koska olin viimeksi ollut opetustunnilla pari vuotta sitten. Pyöri mielessä, että onkohan ne ratsastustaidot ihan kuolleet sillä välin... ;)

Tunnille sain ratsukseni puoliveri tamma Rocerinan eli tuttavallisemmin Lillin. Lilli on ihan mielettömän kaunis tamma ja sillä oli mukavat liikkeet.


Tunnin alussa opettajamme Soile kysyi, olisiko meillä toiveita tunnille. Itse koin, että ihan perusratsastusta ja istuntaa olisi hyvä käydä läpi, ihan vaan jo tauon takia. Siihen siis keskityttiin ja aika istuntapainotteinen tunti olikin. Ihmeekseni mulla ei istunta ihan mahdottoman huono ollutkaan ja sain siitä kehujakin. Noottia tuli välillä siitä, kun katse lähti seikkailemaan :D Usein kuului tunnilla että katso hevosta.

Alkuun verkattiin askellajit läpi ja teimme pääty-ympyröitä joka askellajissa. Pyrkimyksenä pääty-ympyröillä oli ohjata hevosta pelkän istunnan avulla. Menimme aikalailla koko tunnin puolipitkin ohjin ja Soilen neuvojen mukaan esimerkiksi ympyrällä ohjaa käytettiin vain hetken, siihen ei saanut jäädä kiinni eikä vetämään. Tarvittaessa parin sekunnin ajan ohjasta ja perään myötäys.


Päätehtävänä menimme pääty-ympyrää maneesin katsomopäädyssä. Harjoituksena menimme harjoitusravia, jossa käyntiin siirtymiset tehtiin pelkän istunnan avulla. Onnistui yllättävän hyvin! Sitten samaisella pääty-ympyrällä tehtiin käynnissä kokoamista. Sekin sujui ihan kivasti.

Tunti sujui hujauksessa ohi ja mulla jäi päälisin puolin siitä tosi hyvä fiilis. Soile on erinomainen opettaja ja hän kertoi asiat todella selkeästi ja hyvin. Mitään ei jäänyt epäselväksi. Lisäksi tommoisella "yksityistunnilla" (oltiin siis siskon kanssa kahdelleen) saa paljon enempi irti, kun opettaja pystyy keskittymään ja opettamaan paljon tarkemmin.

Huomennahan meillä oli tarkoitus mennä tunnille taas, mutta jouduttiin perumaan se nyt sitten. Mutta jospa tässä jokusen viikon päästä kuitenkin pääsis! Huomenna kuitenkin heppailemaan omien kopotien pariin, katsotaan saiskos siitä postauksen väsättyä vai teenkö vielä toisen tuntipostauksen siitä 6.:nen päivän tunnista :)
2 kommenttia:

  1. Jes, vähän kiva että teit vielä erikseen heppablogin! Tätä tulee varmasti seurailtua :P Ja kateellisena himoitsen ton tyylisiä ratsastushousuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :) Ite tosiaan ajattelin, että on heppajutuille saatava oma blogi :) Nuo ratsihousut on kyllä aika ihanat, tuurilla löysin ne edullisesti (melkeen käyttämättömänä) heppakirppikseltä ja alle puolella hinnalla ovh hinnasta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)